söndag 16 augusti 2015

Kräftsupé!


Härliga kräftor i kvällssolen!



Västerbottenpaj med tomat och persilja: pajskal: 1dl vatten, 150g smör,2,5dl vetemjöl.
Fyllning: ca 3dl riven Västerbottenost, 3 ägg, 2,5dl grädde, 1tsk salt.

Knåda pajskalsdegen för hand till en jämn deg. Tryck sedan ut pajdegen i en ugnsfastform( gärna 24 centimeter i diameter).
Kyl formen en kvart i kylen. Picka den sedan med en gaffel. Förgrädda i ca 15 min på 225 grader.

Vispa äggen och grädden till en slät smet. Rör i den rivna osten och salta. Garnera med tomat och persilja. Grädda nu i 200 grader ca 30-35 minuter.



Chèvrepaj med broccoli: följ föregående recept men byt Västerbottenosten mot findelad Chèvreost.

Löjromsröra: 1dl crèmefraiche, 1 dl philadelphiaost, lite riven lök, citronsaft, lite riven paprika och 1 dl löjrom. 
Ajvar röra ( kokta paprikor, tomat och aubergine) med crèmefraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar