tisdag 19 maj 2015

Sommarlätta rätter



Grillad Aubergine med köttröra och örtolja: fräs köttfärs med finhackad lök, morot, vitlök,timjan, passerade
Tomater, peppar och salt. Pensla auberginen med olivolja,timjan, peppar och salt. Grilla auberginen plus tomat. Servera med valfri sallad, örtolja: 1dl olivolja,1,5dl finhackade örter,timjan,oregano,basilika och persilja, 2 vitlöksklyftor och rivet skal av en citron allt blandas och läggs på salladen. Sedan på med aubergine och lite parmesanost och köttröran. Enkelt och gott, man kan hoppa över köttröran.



Marinera stora räkor i chili, vitlök, lime, persilja. Koka tagliatelle, gör ostsås: koka grädde, boursinost, peppar och salt, vitlök. Servera på rucolasallad, pasta tagliatelle, ostsås och sist dom marinerade stekta räkorna. Lite riven permesantopping. Och ett glas vitt kanske. 



Grillade lammfärsbiffar med vitlök och timjan(chèvre) på valfrisallad med vinägrette:(olivolja, vinäger, grovkornig senap, honung, peppar och salt), lite pasta, vattenmelon och mango. Simple, voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar