Mexikansk kycklingsallad med pico de gallo och avocadokräm: marinera kycklingen i paprikapulver, vitlök, svartpeppar,koriander, gurkmeja, cayennepeppar, fänkål, lite spiskummin, salt plus lite socker och olivolja i några timmar i kylen.pico de gallo: Stek körsbärstomater med strimlad lök, paprika i olivolja. Hacka färsk koriander plus en halv röd chili,0,5dl limejuice, 0,5dl olivolja och lite salt och peppar, Blanda. Avocadokräm: skala avocadon och pressa den genom en potatis press om du har. Mixa den med lite lime. Stek kycklingen och lägg upp allt vackert med salladmixen i botten bestående av ruccola, babyspenat och machesallad. Kycklingen och pico de galloröran med tomater, lök, paprika koriander mm och avocadokrämen. En liten gurkmisch på toppen. Servera!
Ceviche med kräftstjärtar: låt kräftstjärtarna marineras med lime ett par timmar i kylen. Hacka färsk koriander, färsk persilja, 1 vitlöksklyfta, hacka tomat, gurka, paprika, mango och avocado. Hacka en halv chilipeppar, mixa allt tillsammans med 0,5 dl pressad limesaft. Låt stå i kylen ett tag innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar