Smörgåstårta till påsk: ca 10 pers. detta behöver du 3pkt landgångsbröd, bottenlagret: mayonäs, vispad grädde
Finhackad dill, tonfisk, lite riven morot. Mellanlagret: finhackad purjolök, hackade hårdkokta ägg, räkor,
Lite anjovisspad allt blandas med lite vispad grädde. Överst: innan själva garneringen resten av tonfisk-
Blandningen. Garnering överst: sallad,gurka, citron, persilja och räkor, skinka runt sidorna. Löjrom, svart eller röd kaviar passar också bra. Man kan byta ut skinkan mot gravad lax.
Påsktårta: 200gr mörk choklad, 200gr smör, 3ägg, 1dl gräddfil, 4,5dl farinsocker, 3dl vetemjöl, 1tsk bikarbonat, 2tsk kardemumma, 2msk kakao. Smöra och "bröa" en kakform. Smält chokladen och smöret. Vispa ägg, socker, gräddfil, blanda allt med de torra ingredienserna. Häll i kakform, grädda ca 1tim och 15min i 160 grader.
Glasyr: 400gr mörk choklad, 100gr smör, 1msk ljus sirap. Smält och Fördela glasyren i mitten av chokladkakan och bred resten överst, garnera med lite påskfint. Serveras med lite vaniljglass eller vispad grädde.
Macarons: 125gr mandelmjöl, 4dl florsocker, 3st äggvitor, 0,5dl strösocker, karamellfärg.
Vispa äggvitorna till fast smet tillsätt strösocker. Blanda florsocker och mandelmjöl och sedan maräng
Smeten plus karamellfärg. Spritsa ut macroner på plåt och smörpapper. Låt vila ca 30min så dom sätter sig, grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min i 125grader. Äggvitan ska inte vara för färsk.
Smörkräm: 100gr smör, 1,5dl florsocker, 1,5tsk vaniljsocker, karamellfärg. Smöret kan bytas mot kokosolja.
Minicupcakes med choklad och citron topping och söta påskblommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar