Trerätters härlig höstsupé. Löven gulnar, vinden kallnar, och höstmörkret lägger sig. Det är då
Det är så mysigt att tända levande ljus och att avnjuta en god supé med nära och kära.
Höstgryta: långkok av fransyska i rödvin, lök, lagerblad, pepparmix, salt. Palsternack och potatis
Puré, ugnsgratinerad lila blomkål, selleri, morot, palsternacka med grädde, vitlök, peppar och salt.
Topping: knaperstekta bacon, tomat, persilja och rödbeta.
Efterrätt: Chokladtryffeltårta med hallon. Baka en liten chokladkaka i ugn när den svalnat gör
Tryffeln. Smält 400 gram choklad 55% i micron enklast. Koka upp 2,5dl grädde. Häll grädden över
Chokladen. Rör om fint långsamt till en fin blank kräm, häll sedan i lite alkohol, (Whisky el. Baileys) ca 0,5dl. Häll chokladtryffeln över kakan i formen. Låt stå kallt minst 5 timmar el. Till nästa dag.
Servera med vaniljglass el. Vispad grädde.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar