Det var fantastiskt roligt och nervöst att vara med i Sveriges Mästerkock, alla sinnen blir stimulerade av att laga mat. Åkte ut efter 3:e tävlingen i Gävle.
Min vinnande Bouillabaisse à la Charlotta som tog mig till Gävle.
Lite vardags spaghetti Bolognese ( 4 - 6 port, 800gr blandfärs, 1,5 finhackad lök, 1 finhackad morot, pressad vitlök, finhackad chili eller en tsk sambal, peppar, salt, timjan, passerade tomater, tomatpuré 1-2msk, 1msk grönsaksfond, 1dl vatten. 1-2 dl grädde och några droppar soya). Grädden kan avvaras men det blir lite godare. Stek färs och grönsaker, häll i kryddor och vätskor. Låt koka ett tag servera med pasta riven parmesanost och persilja.
Vaniljpannacotta med hallonsås ( 3dl vispgrädde, 0,5dl strösocker, 1 vaniljstång, 2 gelantinblad) blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, socker och vaniljen och tillsätt gelantinet så det löser sig helt. Häll i glas ställ i kyl 2-3 timmar. Hallonsås, mixa tinade hallon. Servera med lite citronmeliss.




Inga kommentarer:
Skicka en kommentar